Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Πλήρης οδηγός για εξανθήματα-σπυράκια στο πέος!!!



Ένας πλήρης οδηγός για εξανθήματα και σπυράκια στο πέος!! Δείτε αναλυτικά τι ""σημαίνει το καθένα""




Eίναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο να εμφανίζονται στα ανδρικά γεννητικά όργανα σπυράκια, εξανθήματα και μικρά δερματικά εξογκώματα.Τέτοιου είδους σημάδια αποκαλύπτουν λοίμωξη από σeξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.To καλό είναι ότι ο κίνδυνος δεν είναι μεγάλος και μπορεί να αντιμετωπιστεί.


Τι δηλώνει το κάθε εξάνθημα:


Tα μικρά σημάδια:


Όταν είναι μικροσκοπικά και βρίσκονται στη βάση του πέoυς ή των όρχεων συνήθως είναι απλώς οι θύλακες της τρίχας,άρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Τα μικρά θολωτά ή οδοντωτά εξογκώματα γύρω από το άκρο του μορίου μπορεί να είναι αγγειοΐνωμα.Είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να μεταδοθεί και δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη θεραπεία.
Όταν τα μικρά σημάδια είναι κόκκινο ή μωβ χρώμα τότε αναφερόμαστε σε αγγειοκεράτωμα. Είναι μια καλοήθης δερματική νόσος που κατά βάση παρατηρείται στο άκρο του πέoυς ή τους oρχεις. Ευτυχώς το αγγειοκεράτωμα είναι επικίνδυνο για τον οργανισμό.
Τα σημάδια μεγαλύτερου μεγέθους:


Εάν το εξάνθημα είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος (περίπου όσο ένα μπιζέλι) και διακρίνεται μέσα του λευκό υγρό, μάλλον πρόκειται για κύστη.Ο γιατρός ανάλογα την περίπτωση μπορεί να προβεί σε επέμβαση για την αφαίρεσή της.


Το χρώμα:


Τα κόκκινα στίγματα ίσως είναι ένδειξη ψωρίασης. Βασική αιτία είναι η υπερβολική τριβή κατά την ερωτική επαφή,παρόλα αυτά δεν είναι μεταδοτικό. Για την αντιμετώπιση ενδείκνενδεικνυνται τοπικές κρέμες στεροειδών.
Τα δερματικά εξογκώματα ροζ ή καφετί χρώματος με υγρή επιφάνεια αποκαλύπτουν κάποια λοίμωξη από τον ιό HPV. Αναφερόμαστε στα γνωστά σε όλους κονδυλώματα. Η υφή τους θυμίζει την επιφάνεια του κουνουπιδιού και μπορεί να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε σημείο των γεννητικών οργάνων.Χρειάζεται απαραίτητα ιατρική παρέμβαση για την αντιμετώπιση τους.
Η επίμονη φαγούρα στο άκρο του πέoυς,από κόκκινα σημάδια μπορεί να υποδεικνύουν βαλανίτιδα.Είναι στην ουσία μια φλεγμονή του αδένα και μπορεί να οφείλεται στην κακή υγιεινή. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να απευθυνθείτε άμεσα στον γιατρό σας.


Το σχήμα:


Το μεμονωμένο, στρογγυλό δερματικό έλκος που δεν προκαλέι ενόχληση είναι σημάδι σύφιλης. Είναι πολύ πιθανό να εξαφανιστεί μετά από λίγες εβδομάδες.Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι σε κάθε περίπτωση το βακτήριο δεν αποβάλλεται από τον οργανισμό και μπορεί να μεταδοθεί με τη σeξουαλική επαφή.
Το έλκος ακανόνιστου σχήματος δεν προκαλέι καμία ενόχληση όμως αν παραμείνει για μεγάλο διάστημα είναι πολύ πιθανό να προετιμάζει για εμφάνιση καρκίνου στο πέος. Παρατηρείται στο άκρο του μορίου ή στην ακροποσθία (το δέρμα που καλύπτει το πέος). Θεραπεύεται εύκολα όταν βρίσκεται σε αρχικό στάδιο της νόσου.
Πιθανή λοίμωξη από έρπητα φανερώνουν οι μικροσκοπικές φουσκάλες που εξελίσσονται σε επίπονα έλκη.Το συγκεκριμένο νόσημα μεταδίδεται πολύ εύκολα.


ΠΗΓΗ



Δημοσίευση σχολίου

 
Learn 4 your Health © 2015 - Blogger Templates Designed by Templateism.com